Egy konkrét adománygyűjtéshez csatlakozott iskolánk, amelyet a Szövetség Női Tagozata indított el a menstruációs szegénység enyhítésére.

Fontos, hogy kizárólag a felsorolt adományokat tudjuk elfogadni: egészségügyi szárnyas betét, szappan, tusfürdő, sampon (esetleg hajbalzsam), testápoló vagy kézkrém, maszk (lehet mosható vagy egyszerhasználatos is), kézfertőtlenítő, dezodor, fogkefe és fogkrém.

Arra kérünk mindenkit, hogy segítsétek az adománygyűjtést azzal is, hogy népszerűsítitek a jótékonysági felhívást! Nem tudjuk pontosan, hány nőt, gyereklányt érint a menstruációs szegénység, de a szakemberek szerint több tízezerre tehető a számuk az országban, ezért minél több tisztasági csomag összegyűjtése a cél.

A legsúlyosabb helyzetben a hajléktalanok és a mélyszegénységben élő nők, lányok vannak, de ha a környező országok felméréseit vesszük figyelembe, akkor bizony az egyetemista, főiskolás lányokat és a nagycsaládosokat is érinti a probléma – naivitás lenne azt gondolni, hogy ez csak Franciaország, Nagy-Britannia problémája (ezekben az országokban, hasonlóan Skóciához, Írországhoz, vagy Csehországhoz, etc. már konkrét törvényeket hoztak a menstruációs szegénység felszámolására). A helyzetet tovább súlyosbította a koronavírus-járvány, az általa okozott gazdasági válság, a menstruációs termékek és az alapélelmiszerek, valamint a rezsi drágulása is.

Adománygyűjtés a SZAKC irodáiban 2022.január 10-től február 25-ig

Leadási helyszín:

PÁRKÁNY
943 01 Párkány, Béres part 12., Csemadok ház
943 01 Štúrovo, Želiarsky svah 12.
Tel: +421-905-376-391; e-mail: parkany@szakc.sk
szerdánként 9,00-13,00 között

 

 

advanced-floating-content-close-btn