Iskolapszichológus

Tisztelt szülők, kedves diákok!

Szalai Enikő vagyok és iskolapszichológusként támogatom az iskola munkáját. 2020-ban végeztem az ELTE-n tanácsadó- és iskolapszichológusként. Az iskolapszichológus olyan segítő szakember, aki egyéni vagy csoportos konzultációk és foglalkozások során végez szűrést, tanácsadói és prevenciós tevékenységet, pszichológiai ismeretterjesztést, illetve segíti a nevelő-oktató munka hatékonyságát.

Az iskolapszichológiai konzultációt kezdeményezhetik a pedagógusok, a diákok és/vagy a szülők is, de a szülő beleegyezésére minden esetben szükség van. A személyes tanácsadás mindig négyszemközt zajlik, és pszichológusként a rám bízott titkokat köteles vagyok megőrizni.

Tanácsadással vagy közvetítéssel tudok segíteni a szülők és pedagógusok számára. A konzultáció célja a gyermekkel kapcsolatos aktuális tennivalók egyeztetése, tisztázása; egyes nevelési elvek, szabályok megváltoztatása; meglévő szakvélemények értelmezése, esetleges továbbirányítás szükségességének megbeszélése. A tanácsadás és a konzultáció lehet egyszeri, vagy akár több alkalmas, és rendszeres is.

Kedves szülők, forduljanak hozzám bizalommal:

– neveléssel kapcsolatos kérdésekkel,

– ha mindennapjaikban olyan változás történik/történt, amihez gyermeküknek nehéz lehet alkalmazkodni,

ha a gyermekük viselkedése, hangulata, tanulmányi eredménye megváltozott,

– ha a szokásosnál súlyosabbak konfliktusai gyermekével, régi jó kapcsolatuk megváltozott, és valamiért nem találják a közös hangot,

– illetve bármilyen egyéb nehézség vagy felmerülő kérdés esetén.

Kedves diákok, keressetek meg Ti is, ha:

– olyan dolog történt az életetekben, amivel nem tudtok megbirkózni (családi események, iskolai beilleszkedési nehézségek, szeretett személy elvesztése, stb.),

– gyakran ok nélkül változik a hangulatotok, sokszor lehangoltak, esetleg ingerültek és agresszívek vagytok, és nem tudjátok, mi lehet ennek az oka,

nehezetekre esik a tanulásra koncentrálni, vagy úgy érzitek, sokat tanultok, de nem elég hatékonyan,

problémát okoz az ismerkedés, vagy nehézségeitek vannak a párkapcsolatotokban,

megoldhatatlannak tűnő konfliktusaitok vannak szüleitekkel, testvéreitekkel, tanáraitokkal vagy osztálytársaitokkal,

nehezen találjátok a helyeteket a kortársaitok között, nincsenek barátaitok, vagy úgy érzitek, senki nem ért meg,

– illetve bármilyen egyéb nehézség vagy felmerülő kérdés esetén.

Ha úgy gondoljátok, hogy ezekhez hasonló vagy más gondjaitokat szívesen megosztanátok velem, forduljatok hozzám bizalommal.

Elérhetőségeim:

E-mail: szalaieniko.pszi@gmail.com (kérem a levélben feltüntetni az osztályt is).

Továbbá a szülők jelezhetnek az osztályfőnökökön keresztül, illetve a diákok személyesen is megtalálnak az iskolában a pályaválasztási/nevelési tanácsadó teremben.

advanced-floating-content-close-btn