Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

Örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy a 2022/2023-as tanévet jelentősebb járványügyi korlátozások nélkül kezdhetjük meg. Az alábbiakban viszont röviden összefoglalnám a ránk váró intézkedéseket:

Az iskolába csak tünetmentességi nyilatkozattal lehet belépni, melyet az alábbi linken letölthetnek: https://adysuli.sk/wp-content/uploads/2022/08/24230.pdf 

  1. Ez a tanév első napjára (szeptember 5.) is érvényes, ill. minden öt tanítási napot meghaladó hiányzás esetén (a hétvégét és az ünnepnapokat nem beszámolva). A nyilatkozatot az osztályfőnöknek kell leadni.
  1. Nem lesz kötelező a maszkviselés,  önkéntes alapon viszont viselhető.
  1. A reggeli szűrést (lázmérést és kézfertőtlenítést) egyelőre nem kell bevezetni.

4. Nem lesz kötelező tesztelés, de amennyiben a fertőzöttek száma meghaladja a 10 %-ot, az intézmény kérheti a teszt elvégzését.

  1. Abban az esetben, ha az iskola gócponttá válna, akkor az igazgató a fenntartó önkormányzat beleegyezésével az adott osztályt/osztályokat bezárhatja öt napra, ill. a regionális közegészségügyi hivatal is dönthet a „járványszünet”elrendeléséről.
  1. Az öt napos kötelező otthoni izoláció csak a fertőzött személyre vonatkozik.
  1. Egész osztály a szoros kapcsolat miatt automatikusan nem kerül karanténba. A szoros kapcsolatok/kontakszemélyek (tanulók, tanárok, alkalmazottak) csak abban az esetben vonulnak öt napos karanténba, ha azt a kezelőorvos indokoltnak tartja.
  1. Az ápolási díjat (ОČR-t) az állam a gyermek 11 éves koráig fizeti ki a szülőknek.
  1. A diákok öt egymást követő napon hiányozhatnak az iskolából szülői igazolással.

10. A természetiskolák, sítúrák, kirándulások, tanulmányi utak és egyéb tanfolyamok szervezése továbbra is engedélyezett.

Találkozunk az ünnepélyes tanévnyitón, mégpedig 2022. szeptember 5-én a Kossuth téren (a régi “vörös tér”).

A szünidő fennmaradó napjaira jó egészséget, tartalmas és gondtalan időtöltést kívánok mindenkinek!

Bacsó Péter, igazgató