4 kis zsenink: Balla Ádám, Csányi Péter, Hlavács Patrik és Vörös Dániel hétről hétre fejlesztettek ? egy-egy számítógépes programot. Összesen 4 projekttel neveztek be Szlovákia legnagyobb programozási versenyére a „Galaxiáda”-ra ?.

Bár a szimpátiaszavazáson Ádám (szem-kéz koordinációt fejlesztő alkalmazása) érte el a legjobb eredményt (harmadik lett), Patrikügyességi labirintusa a hatodik helyre volt elég, nyomában Dani tűzszerész (memória) játéka a hetedik, míg Péter „bogaras” alkalmazása a 19. lett. Persze semmi sem biztos. A zsűrinek szakmai alapon összesen 101 alkalmazás közül kell választania. Most a döntőre készülünk. A játékok ezen a linken tekinthetők meg :
➡️ adysuli.sk/programozas

Manapság az informatika nélkülözhetetlen, ezért tanítjuk iskolánkban megemelt óraszámban. Ráadásul Valent Ákos tanár úr heti szinten egy tehetséggondozó kurzuson külön foglalkozik azokkal a diákokkal, akiket érdekel a programozás ?. A kurzus diákjai az amerikai „MIT – Massachusetts Institute of Technology” (a világ 4. legjobb egyetemén) kifejlesztett programozási környezetben tanulnak programozni.

‼️Fontos megjegyezni, hogy ezek a gyerekek iskolánkban az anyanyelvükön érthették meg‼️ az objektumorientált programozás alapjait (még így sem volt könnyű).

Az Adysuli a régió egyik legjobb iskolája. Nem mi mondjuk, hanem az eredményeink…

 

advanced-floating-content-close-btn