Krištofori Laura: Velem együtt összesen nyolc tanuló vett részt a versenyen. Eleinte nagyon féltem, hogy olyan feladatokat kapunk, amelyeket képtelenség lesz megoldani, ám az első kör után kellemesen csalódtam: a hallott szöveg tartalmát meglepően könnyű volt összefoglalni. A második körben egy szlovák nyelvű szöveget kellett felolvasnunk – szerintem ez kicsit nehezebb volt, mivel oda kellett figyelnünk a helyes kiejtésre. Végül azonban ezzel a kihívással is sikeresen megbirkóztunk. A harmadik feladat a kreativitásunkat tette próbára: 7 szót kaptunk, mely alapján egy összefüggő szöveget kellett írnunk, majd pedig önállóan előadnunk. Úgy gondolom, hogy azok a tanulók, akiknek elég gazdag a szókincse, „simán” megbirkóztak ezzel a kihívással is. Az utolsó kör feladata az volt, hogy válasszunk egyet az öt megadott téma közül, majd rövid felkészülés után összefüggően beszéljünk róla. Nos, számomra ez volt a „legizzasztóbb” kör. Összességében elmondhatom, hogy pozitív élményt jelentett számomra a versenyen való részvétel – igaz, az online forma helyett biztosan izgalmasabb lett volna a személyes jelenlét.

Pupos László 8.c: A csütörtöki Poznaj slovesnkú reč szlovák versennyel kapcsolatban az a véleményem, hogy nem kell ezt „túlizgulni”, mivel a versenyt szervező tanító nénik nagyon kedvesek voltak és kellemes élményt jelentett a részvétel. Mivel nyolcadikos vagyok, szeretnék jövőre is részt venni ezen a versenyen. Végezetül pedig minden versenyző társamnak gratulálok, a tovább jutóknak pedig szívből gratulálok.

A verseny neve:  Poznaj slovenskú reč – iskolai forduló

Időpontja:  2021.01.28.

A lebonyolítás módja: online – a zsűri és a versenyzők is a meet programot használták

Szervezők, a zsűri tagjai: Takács Krisztina és Križan Lucia

A járási fordulóba tovább jutott: Sámson Dávid 9.c és Hogenbuch Zsolt Barnabás 9.a

Eredmények:

Aranysáv:

  • Sámson Dávid 9.c
  • Hogenbuch Zsolt Barnabás 9.a
  • Horváth Sofia 8.c
  • Janicsek Jázmin 9.a

Ezüstsáv:

  • Góra Nikoletta 8.a
  • Mackó Veronika 8.a
  • Krištofori Laura 8.b

Bronzsáv:

  • Pupos László 8.c

O súťaži:  28. januára sa uskutočnilo školské kolo súťaže Poznaj slovenskú reč online formou. V 2. kategórii súťažili:  Góra Nikoletta 8.a, Mackó Veronika 8.a, Krištofori Laura 8.b, Horváth Sofia 8.c, Pupos László 8.c, Janicsek Jázmin 9.a, Hogenbuch Zsolt Barnabás 9.a a Sámson Dávid 9.c. Na 1. a 2. mieste sa umiestnili Sámson Dávid a Hogenbuch Zsolt Barnabás, ktorí budú reprezentovať našu školu na okresnom kole. Všetkým zúčastneným žiakom srdečne blahoželáme a víťazom držíme palce!