2019. 5. 3-án zajlott iskolánkon a Regionális angol nyelvi verseny. A régió megszólított alapiskolái közül hatan fogadták el meghívásunkat: ZŠ Štúrovo, Czuczor Gergely AI – Érsekújvár, Stampay János AI – Köbölkút, Endrődy János AI – Muzsla, Turczel Lajos AI és Óvoda – Szalka, Ady Endre AI – Párkány (ZŠ Štúrovo diákjai sajnos betegség miatt nem tudtak részt venni a versenyen).

A 17 diák egy power pointos prezentációval nevezhetett be a versenybe a szabadidős tevékenység témakörben. Nagy örömünkre a vetélkedőben igen erős mezőny mérettette meg magát, minek köszönhetően egy színvonalas verseny résztvevői lehettünk. A zsűri tagjai a benevezett iskolák angoltanáraiból álltak.

A verseny 3 fordulós volt. Legelőször a prezentációkat hallgathattuk meg, majd a diákok képleírással (picture story) bizonyíthatták rátermettségüket. Az utolsó fordulóban a versenyzők rögtönzött párbeszédekben (role plays) mérhették össze tudásukat.

Szívmelengető volt látni, hogy ennyi tehetséges, angolul jól beszélő diákja van régiónknak. Ez ékes bizonyítéka annak, hogy a magyar tanítási nyelvű alapiskolákban is színvonalas nyelvoktatás folyik. Dicséret illeti a magyar anyanyelvű diákokat, hiszen az angol nyelvet 2. idegen nyelvként tanulják a szlovák nyelv mellett.

1. hely: Sara Jurusa – Endrődy J. AI, Muzsla

Kis Tamás Kristóf – Czuczor G. AI, Érsekújvár

2. hely: Gyetven Attila – Ady E. AI, Párkány (felkészítője: Hogenbuch Annamária)

3. hely: Béres Sándor – Ady E. AI, Párkány (felkészítője: Szilva Monika)

Diákjaink közül kiválóan szerepeltek: Oláh Samuel, Leboc Sára és Milus Emma (8.a)

Varga Franciska és Silló Kinga (8.b)

Hanza Bálint (8.c)

A verseny minden egyes résztevőjének szívből gratulálunk, a tanároknak pedig köszönjük a felkészítést.

advanced-floating-content-close-btn