Kedves Szülő, Kedves Gyerekek!
Felhívjuk figyelmüket az alábbi eseményre:

A Ghymes bemutatja:
Szarka Gyula: Tücsöklakodalom
című műsorát nem csak gyerekeknek.

Az online koncertet élőben követhetik itt követhetik:
https://youtu.be/kUHIKGqLON8

A magyar iskola egyik legalapvetőbb feladata a hagyományos magyar kultúra megismertetése, élővé tétele a gyerekek számára. Nem mindegy azonban, hogy milyen eszközökkel, módszerekkel kívánjuk ezt a célt elérni. Szarka Gyula zenei anyaga különösen alkalmas arra, hogy hozzájáruljon e feladat valóra váltásához. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy a „Bennünk van a kutyavér“ című gyerekalbumot (1995) a Magyar Oktatási Minisztérium iskolai segédeszközzé nyilvánította.

„A mese korhatár nélküli. Ha gyerekként találkozunk vele egész életünket végig kíséri. Olyan ez mint a népdal, mára már számtalan zenei irányzat alakult ki belőle. A meséből pedig megszületett a dráma a színház és a költészet. És megtörténik a nagy varázslat, mert a mesében mindig a jóké, a bátraké a szerencse, a gonosz pedig elnyeri méltó büntetését. Szerintem mindannyian erre vágyunk.”  Szarka Gyula

Szarka Gyula a Kossuth-díjas Ghymes együttes alapítója, pedagógiát végzett, hosszú évek óta foglalkozik gyermekeknek szánt népdalfeldolgozásokkal, és rendszeresen ad gyermekkoncerteket. Műsorában népzenét ad elő, népi hangszereket mutat be, megismerteti a magyar népzene alapjait és közösen énekel a gyerekekkel. A lendületes zenei feldolgozások közel állnak a mai gyerekek érzésvilágához, alkalmasak arra, hogy maivá, befogadhatóvá, megszerethetővé tegyék a magyar népdalkincset.

SZMPSZ
+421 35 7713512
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége
Zväz maďarských pedagógov na Slovensku
945 01 Komárom / Komárno, Villanytelep út 2 / Elektrárenská 2
web: www.szmpsz.sk

advanced-floating-content-close-btn